Castelldefels, juntament amb Badalona, són els dos únics municipis on va guanyar el Partit Popular les eleccions municipals de l'any 2015. Però totes les forces, excepte Ciutadans, es van unir per tancar un acord de govern. Ara, s'ha arribat al final del mandat amb María Miranda del PSC com a alcaldessa. Els dos primers anys de la legislatura van ser per a Candela López d'En Comú Podemos. Escolta el Confidencial on Miranda reconeix que, com a alcaldessa, el més difícil va ser viure el dia del referèndum i el procés.

Civisme

El civisme passa per la costa de Castelldefels i les seves platges. Els manters han estat en el punt de mira i ja fa temps que demanen una solució urgent. El mateix cap de la Regió Metropolitana Sud, el comissari Carles Anfruns, ha demanat una sortida per a la gent que es dedica a això. Una idea a la qual se suma el candidat d'ERC, Jordi Maresma, que reclama un vessant social per resoldre el problema. El candidat popular, Manu Reyes, és molt crític amb aquest aspecte i també reclama l'enduriment contra el "botellón".

 

Habitatge

Del que més orgullosa se sent la candidata dels comuns, Candela López, és d'haver creat una regidoria d'Habitatge durant el seu mandat com a alcaldessa. Malgrat que coincideix, com amb la resta dels candidats, que cal augmentar l'habitatge social i combatre els preus abusius que han fet impossible, per molts, poder viure a Castelldefels. Novament, el més crític ha estat Manu Reyes (PP), que defineix aquesta regidoria de nefasta.

Medi ambient

La contaminació acústica que genera l'aeroport del Prat afecta directament Castelldefels per una qüestió de proximitat. Com combatre-ho des de la política municipal? N'hi ha qui estan més esperançats que d'altres. El soroll dels motors resulta inevitable per als veïns i veïnes d'aquesta zona del Baix Llobregat. En paral·lel, un objectiu del qual el govern actual socialista es felicita és haver recuperat la flora i fauna autòctona en els espais sorrencs del seu litoral.

Seguretat

En el darrer any, els delictes a Castelldefels han augmentat un 21,7% i és el segon pitjor índex de tota l'Àrea Metropolitana de Barcelona, només per darrere del Prat de Llobregat. Menció especial tenen els robatoris amb força a l'interior dels vehicles. La xifra ha obert dues interpretacions principals: la del govern actual, que ho excusa a una persona en concret que ha desvirtuat la dada, i la de l'oposició, que lamenta l'augment de la inseguretat lligat a la manca d'efectius policials.

Ciutadania

25 delinqüents armats amb pedres i pals van entrar a l'alberg de Cal Ganxo i van agredir dos monitors i un menor el passat mes de març. En aquesta instal·lació s'allotjaven 35 menors migrants no acompanyats que van ser traslladats, immediatament després de l'incident, a altres dependències. Això va obrir una crisi ciutadana amb una protesta amb atacs violents davant el recinte on es van arribar a escoltar crits racistes. Des del municipi, han estat molt crítics amb la gestió conjunta que s'hauria d'haver fet amb la Generalitat, però tots coincideixen a aclarir que a Castelldefels no existeix un problema de convivència.

Les frases dels candidats

María Miranda (PSC): "Com a socialistes, va ser molt difícil el referèndum, no vaig cedir els locals"

Manu Reyes (PP): "La regidoria d'Habitatge ha estat un fake, zero pisos en 4 anys"

Candela López (En Comú Podem): "A Castelldefels, pisos de 2 habitacions costen 1.600 euros de lloguer, és una burrada"

María Miranda (PSC): "L'augment de la inseguretat es deu a un tema focalitzat en una persona"

Jordi Maresma (ERC): "S'ha fet molt populisme per part de la dreta extrema a costa dels menors de Cal Ganxo"