CHUP1

Amb poca puntualitat, l'assemblea de la CUP ha començat a Sabadell. Després de les inscripcions, amb llargues cues però amb logística ianqui, els cupaires han iniciat la seva missa concelebrada, en la qual organitzacions i militants expliquen i enraonen els seus postulats per decidir si investeixen Artur Mas o no. La decisió la prendran per vot secret, perquè així ho han demanat més del mínim del 25% que havia marcat la formació. Concretament, ho han escollit el 42,37% de les 2.261 persones acreditades a les 10.00h, mentre que un 57,63% ha demanat el vot a mà alçada.

Després de les intervencions explicatives dels diputats i negociadors sobre els termes de la proposta d'acord amb JxSí i la conjuntura política, s'ha obert el torn per a 50 paraules demanades, 10 de les organitzacions i 40 de militants representatius de gènere i territorial.

Cap sorpresa per ara: els membres de les organitzacions com Endavant, Corrent Roig o Lluita Internacionalista han defensat no investir Mas i no cedir davant la formació que a les eleccions espanyoles avui fa 8 dies va quedar quarta: "El mateix número amb què Mas anava a la llista [de JxSí el 27S]", han afegit. Els defensors del "no" demanen "no ressuscitar el mort de CDC" i no caure en els postulats de la dreta que "retalla drets socials". "No podem anar amb aquells que van contra les classes populars", clamaven. "Investir [Mas] és escindir del procés dels sectors combatius de les classes populars", sentenciaven.

Per la seva banda, les organitzacions que defensen el "sí" a Mas, com ara Poble Lliure o el Col·lectiu Drassanes, demanaven aprovar també la proposta d'acord de Junts pel Sí per "lligar curt" el Govern en el procés independentista.

Ara continuen les intervencions dels militants, tan variades com les organitzacions que integren el conglomerat de la CUP. Des dels que postulen l'acord fins als que s'hi oposen per no donar carta de "burgès al procés".

(FOTOS: Sergi Alcàzar)