La ministra de Salut, Dolors Montserrat, ha assegurat aquest dilluns al matí que el govern espanyol vol incorporar una casella lingüística a la preinscripció escolar dels centres catalans. No han passat ni dues hores que el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha sortit per matisar que Montserrat ha "tingut una confusió" perquè "ha confirmat una cosa que el govern espanyol encara no ha tancat".

Montserrat ha fet aquestes declaracions a la premsa abans de fer una visita al campus Can Ruti de Badalona: "Per nosaltres, abans que res, la nostra prioritat és el dret dels pares per escollir lliurement l'educació dels seus fills". A més a més, quan se li ha preguntat si creu que hi ha consens social per modificar el model lingüístic català , ha respost que "la llei és la que és i les sentències són les que són". Ha estat en aquest moment quan ha afegit que el govern espanyol "incorporarà una casella lingüística".

La titular de Sanitat explicava que la casella seria el primer pas per "retornar un dret", ja que "amb el formulari es podrà saber el nombre de famílies que volen que el castellà tingui més presència a les escoles".