El ministre d'Educació, Cultura i Esport, Iñigo Méndez de Vigo ha explicat que si s'aplica l'article 155 de la Constitució, ell ho farà en Ensenyament. El ministre ha avisat ERC que si es fa efectiva l'aplicació, intervindrà amb "intel·ligència i prudència" l'educació catalana perquè el que li "importa" de Catalunya i Espanya són els alumnes i les seves famílies. 

Després de la intervenció del diputat d'ERC, Joan Oloriz, a la Sessió de Control al govern espanyol durant el Ple del Congrés, ha recriminat a De Vigo "la falta de respecte a les llengües cooficials del sistema educatiu espanyol" i que "deixi tranquil·la l'escola catalana". Per la seva banda, el ministre ha contestat amb contundència quan ha dit que hi ha famílies que tenen "dificultats" per estudiar en castellà a Catalunya. En aquesta línia, De Vigo ha explicat que si aquestes desavinences no se solucionen amb diàleg, el Ministeri d'Educació anirà als tribunals. 

Per últim, el ministre d'Educació ha recordat que ha enviat dos requeriments a la consellera d'Ensenyament catalana, Clara Ponsatí, per les denúncies rebudes sobre l'"assetjament" i l'"adoctrinament" als alumnes no independentistes i ha reiterat que és la responsable qui ha de respondre als requeriments, el primer d'ells abans del divendres, i que, si no ho fa, s'interposarà un recurs judicial contra Ponsatí.