El ministre d'Educació, Cultura i Esports del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha concedit aquest dissabte una entrevista al diari monàrquic ABC, on ha admés que l'executiu de Rajoy no pot canviar el model d'educació a Catalunya a través del 155. I no poden fer-ho perquè per canviar la Llei d'Educació es necessiten majories parlamentàries, cosa que els partidaris d'aquest canvi no tenen. De Vigo també ha admés que tots els nens catalans estudien llengua i literatura en castellà i que només volen imposar un mínim del 25% de les classes en castellà. També afegeix que després de la sentència del TC sobre la Lomce, llei d'educació promoguda per l'exministre Wert, que declara inconstitucional les ajudes a famílies que vulguin estudiar en castellà, s'han d'examinar les conseqüències i veure quines decisions han de prendre.

Durant l'entrevista també se li ha preguntat sobre un possible final del 155 a Catalunya, al que De Vigo ha respost que no hi ha cap tipus de pressa per tornar a la normalitat a Catalunya, assegurant que el govern de Rajoy ha actuat per "restaurar l'ordre constitucional" ja que es va atacar a la Carta Magna, l'Estatut i es va intentar declarar la independència. Però, com ja va anunciar Mariano Rajoy, el 155 acabarà quan hi hagi Govern a Catalunya, sobre el que també s'ha posicionat el ministre espanyol. De Vigo ha dit que el l'Executiu catlà l'escollirà el Parlament i que en cap cas es veurà un Govern paral·lel a Brussel·les ni cap mostra de ficció més "com les que s'han vist en els últims mesos".

Per últim, el ministre d'Educació, també ha parlat sobre l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat per aquest 2018, que encar ano s'han presentat al Congrés perquè el govern de Rajoy no té els suports suficients per aprovar-los. De Vigo ha considerat que després dels episodis viscuts a Catalunya, poder aprovar els pressupostos mostraria al globlal de la població que els espanyols també es poden posar d'acord, cosa que, per ara, sembla complicada en matèria de pressupostos.