La 33a gala dels Premis Goya no es va enrecordar gaire de la situació política que atravesa Espanya, més enllà d'alguns comentaris humorístics per part dels presentadors, Silvia Abril i Andreu Buenafente. En un moment del vídeo de presentació, perseguits per la policia van fer al·lusió al 155 i van otorgar un premi fictici a la Millor pel·lícula estrangera a Carles Puigdemont. 

No obstant això, el Goya a millor actor per la seva actuació en El Reino, Antonio de la Torre, sí que es va referir a la situació política catalana després de la gala en declaracions a TV3: "Amb El Reino i La noche de 12 años he aprés que l'odi és antipolític. Tant de bo puguin sortir aviat els polítics presos i trobem una solució per als problemes de convivència a Catalunya". Així doncs, De la Torre va mostrar-se a favor de l'alliberament dels presos polítics però va evitar qualificar-los així.

L'altra gran al·lusió política que es va produir durant els premis la va fer el director Pedro Almodóvar, que va comentar que pretenia negar "l'existència" de Vox. "Jo he decidit particularment no parlar-ne ni esmentar-lo", va aclarir.