El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha dit aquest dimecres que "seria una autèntica bogeria institucional" que el Govern "dugués a terme la declaració unilateral d'independència (DUI)". De la Serna ha fet aquestes consideracions en la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut al Palau de la Generalitat Valenciana amb el president Ximo Puig. El ministre ha confiat que "la crida que està fent bona part de la societat i que aquest dimarts va traslladar el rei Felip VI" a través del seu missatge institucional de manera "contundent, ferma i clara", "sigui escoltada per alguna part del Govern català que tingui encara una mica de seny".

Sobre el discurs del Rei, ha dit que "més enllà de l'obligació d'intervenir, la manera en què ho ha fet ha estat extraordinària". El ministre ha afegit que, amb el missatge que va traslladar a la societat espanyola, va aportar tranquil·litat als ciutadans i va tractar d'explicar d'una manera molt didàctica "la posició de la corona en relació a la defensa des de les institucions de l'Estat i als valors de la Constitució". "No hi ha ni un sol però que posar a cap de les paraules que va traslladar als espanyols", ha afegit.

Suport a Soraya Sáenz de Santamaría 

Sobre la petició de reprovació al Congrés a la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría per les actuacions policials a l'1-O, el ministre de Foment ha dit que està al seu costat en tot allò que fa i que, en el cas de Catalunya, "està demostrant una defensa del nostre país molt important, el president també, i la vicepresidenta com a persona encarregada d'aquests afers".