El jutge José de la Mata ha citat l'exnúmero dos de la policia Eugenio Pino i el comissari Marcelino Martín Blas perquè aclareixin l’origen d’una informació contra els Pujol que podria haver estat aconseguida per mitjans il·legals. Se sospita que els documents procedeixen del hackeig d'un ordinador de Jordi Pujol Ferrusola, cosa que no es pot corroborar perquè el pendrive on estaven guardats ha desaparegut.

El jutge intenta descobrir en una peça separada del cas si l'origen de les dades usades per a aquell informe és legal, ja que, d'altra manera, es podria produir la nul·litat de part del cas Pujol.

La informació en qüestió va ser facilitada per Francisco Marco, director de Método 3, que ara ha presentat una denúncia per falsedat documental sobre aquestes proves. El magistrat també ha convocat Marco i dos empleats de l'agència de detectius de Barcelona.

Marco va presentar la denúncia el passat 3 de febrer encara que, segons el jutge, ja tenia sospites de possibles irregularitats des de setembre del 2016, per la qual cosa va demanar informació als seus companys de Barcelona.

El magistrat cita els policies i els detectius entre el 16 i el 23 de febrer, tot i que no se sap en qualitat de què prestaran declaració. De cara a les declaracions, De la Mata ha rectificat i ha demanat que se li enviïn els documents.

El mateix Pino ha dit en una entrevista publicada pel diari El Mundo avui que Marcelino Martín-Blas va aparèixer amb aquell pendrive i va dir que li ho havien donat "persones pròximes a Método 3".