El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha xifrat aquest dilluns en uns mil milions el cost econòmic que ha tingut el plantejament independentista en l'economia catalana durant el quart trimestre de l'any passat.

En una entrevista a la SER, De Guindos ha explicat que aquesta xifra respon a la desacceleració de quatre o cinc dècimes del creixement del PIB català —de l'entorn del 0,9% al 0,4%— en el quart trimestre, que s'eleva a uns 200.000 milions d'euros.

Per aquest motiu, ha deduït que la crisi política ha pogut costar ja "perfectament" uns mil milions d'euros al creixement econòmic, "castigat" pel plantejament independentista.

Segons el ministre, aquesta desacceleració posa de manifest l'"enorme inquietud i desconfiança" que van generar les decisions anteriors de la Generalitat.

De Guindos ha assenyalat que espera que el futur Govern sigui conscient d'aquests costos i abandoni la "via unilateral" i se centri en "el dia a dia" i en les "necessitats bàsiques" de la societat catalana, després que s'hagi posat de manifest, segons el seu parer, que la via unilateral "no va enlloc".