El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat avui que presentarà la seva dimissió "en els propers dies", després que els titulars de Finances de l'eurozona (Eurogrup) votessin a favor que ocupi el càrrec de vicepresident del Banc Central Europeu (BCE). "En els propers dies jo presentaré ja la meva dimissió. Serà una qüestió de dies", ha afirmat el ministre en declaracions a la premsa a Brussel·les durant la reunió de l'Eurogrup.

De Guindos ha estat escollit nou vicepresident del Banc Central Europeu (BCE) després que el seu únic contrincant, Philip Lane, hagi retirat la seva candidatura, molt probablement en constatar que no tenia prou suports per sortir escollit. De Guindos ha estat escollit aquesta tarda en la reunió de l'Eurogrup, i serà formalitzada aquest dimarts en el marc del consell de ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea.

La setmana passada fonts europees ja havien avançat que l'Eurogrup preferiria prendre una decisió per consens, de manera que no fos necessari arribar a una votació en què calgués confirmar que el successor comptava amb la requerida majoria qualificada (14 països que tinguin almenys el 65% de la població). Per aquesta raó, Irlanda ha retirat la seva candidatura i De Guindos ha estat escollit per unanimitat.

Aquest moviment de De Guindos obligarà a fer reformes al govern de Mariano Rajoy, que haurà d'escollir un altre ministre d'Economia en els propers dies.