Defensant una vegada i una altra la seva gestió, el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, s'ha tret tota responsabilitat del damunt avui a Antena 3 i ha apuntat a una possible col·locació de micròfons ocults en el despatx de Jorge Fernández Díaz per gravar la conversa entre els dos amb l'objectiu d'utilitzar-la contra ell mateix.

Lamentant-se i autocompadint-se, De Alfonso, que de moment ni li passa pel cap dimitir perquè creu que "flac favor faria als ciutadans si deixés l'oficina vacant", ha assegurat que això "a l'únic que perjudica és a mi" perquè "tot el món busca el meu cap".

Tanmateix, però, el director de Público –el mitjà que ha tret a la llum les gravacions–, Carlos Enrique Bayo, ho té clar. L'únic responsable d'aquestes gravacions és De Alfonso perquè "queda claríssim" en les dues converses. Així ho ha dit a TV3, on ha afegit que "constantment està parlant per a la gravació, parlant de moltes coses bones sobre el seu currículum i afalagant contínuament el ministre". 

Però De Alfonso continua a la seva i ha assegurat: "No tinc cap prova sobre qui va gravar" perquè "si ho sabés, estaria al jutjat denunciant-lo". Això sí, ha subratllat la "nitidesa" amb què s'escolta la gravació. Nitidesa que, segons Bayo, indica que el responsable de la gravació és el mateix director de l'Oficina Antifrau que va col·locar els micròfons.

Aquesta informació, però, és només la punta de l'iceberg. Segons Bayo, ben aviat sortiran a la llum noves informacions que deixen clar com Jorge Fernández "volia destruir molts polítics implicats en el procés".