El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha negat aquest dijous haver incorregut en “pràctiques reprovables” i ha assegurat que la seva intenció és seguir exercint el càrrec que li ha confiat el Parlament per lluitar contra la corrupció amb “imparcialitat i independència”.

De Alfonso ha assenyalat que està acostumat a la “pressió política, institucional i social”, però lamenta “la intensa campanya de desprestigi” que ha sofert els darrers dies contra la seva persona i l'OAC. Tot i això, admet “entendre, però no compartir”, que el seu càrrec sigui “susceptible de veure’s afectat per campanyes orquestrades des de la demagògia”.

Respecte a la filtració de les gravacions amb el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, De Alfonso s’aferra al compliment de la legalitat en les seves pràctiques i considera que tot plegat són interpretacions “interessades i partidistes”, especialment a causa de "la singularitat d’aquests dies de campanya”.

El director de l’OAC haurà de comparèixer avui a les 11h a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament per donar explicacions. La Comissió ha estat convocada d'urgència per poder activar els mecanismes per destituir De Alfonso. Tots els grups parlamentaris demanen la seva dimissió, excepte el PP, que considera que tant Jorge Fernández com De Alfonso són víctimes d’una conspiració.