L’exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, participarà en una taula rodona que es farà a finals de setembre a l’escola dels Mossos d’Esquadra.

David Fernàndez, la cara visible de la CUP al Parlament la passada legislatura és un dels convidats del col·loqui que l’Escola de Policia de Catalunya–Institut de Seguretat Pública, per al proper 30 de setembre. L’esdeveniment duu per títol "La Mediació a la Policia de la Generalitat, vivències en contrast", i Fernàndez, que no hi acudirà com a exdiputat sinó com a “periodista i activista social”, compartirà taula amb Carles Hernández, inspector de la brigada mòbil, i Xavier Pastor, inspector de l’àrea de mediació.

La visita de Fernàndez a l’escola de Mossos ha sorprès part del cos, després que les relacions entre l’exdiputat i la policia catalana no hagin estat exemptes de conflicte. De fet, el juliol del 2014, l’Audiència de Barcelona va condemnar el subinspector de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) després d’entendre que va agredir amb la porra Fernàndez, a l'acampada del 15-M del 2011.

Així, tal com publica El País, el portaveu de la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC), Josep Miquel Milagros, ha titllat la presència del cupaire, del qual diu que “dóna suport als anarquistes que actuen violentament contra la policia”, de “patètica i lamentable”.

En aquest sentit, el portaveu d’USPAC ha afegit: "La docència de Fernández és una vergonya i un despropòsit del govern de la Generalitat, segrestat políticament per la CUP i al qual no li importa humiliar els seus agents portant-los Fernández a fer classes".