La negativa de la Junta Electoral a que Arnaldo Otegi sigui candidat d’EH Bildu a les eleccions basques del proper 25 de setembre continua portant cua. També dins l’esquerra.

Aquest cop, s’ha produït una disputa a Twitter entre la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, i l’exdiputat de la CUP, David Fernàndez.

Després que les joventuts del Bloc Nacionalista Valencià, soci majoritari de Compromís, van publicar un missatge a les xarxes socials en suport a Otegi, el tuit d’una usuària, amb menció directa cap a Mónica Oltra, va fer que la vicepresidenta valenciana, que no forma part del Bloc, es desentengués del tuit, tant per part d’ella com de tot Compromís.

És per això que l’exdiputat de la CUP al Parlament, David Fernàndez, va mostrar la seva opinió al respecte, contraposant-se a la posició d’Oltra:

La líder de Compromís ha volgut tancar el tema dient que la seva “és una organització plural i diversa, i per això cadascú té les seues opcions”. Oltra, doncs, acaba parlant d’opinions individualitzades, després d’haver sentenciat en el primer tuit, pel contrari, que el missatge dels Joves del Bloc “no representa Compromís”.