El ministre d’Assumptes Exteriors, Alfonso Dastis, ha assegurat que “no hi ha cap motiu per perdre els nervis”, ho ha dit en relació amb la qüestió de Gibraltar. Aquestes declaracions arriben després que un exdirigent del Partit Conservador anglès, Michael Howard, assegurés que Theresa May estaria disposada a anar a la guerra per mantenir la sobirania de Gibraltar.

“Crec que algú al Regne Unit està perdent els nervis quan de moment no hi ha motius per fer-ho”, ha afirmat Dastis just abans de participar en un esmorzar organitzat a Madrid en motiu del Foro Cinco Días.

Dastis s’ha referit així a les polèmiques declaracions fetes per conservador Michael Howard, unes declaracions en què va fer servir com a precedent el cas de Margaret Thatcher a l’hora de defensar les Malvines ara fa 35 anys

“Aquesta setmana farà 35 anys que una altra primera ministra va enviar una força militar a l’altra punta del món per defensar la llibertat d’un petit grup de britànics contra un altre país de parla hispana. Jo estic totalment convençut que la nostra actual primera ministra mostraria la mateixa determinació en la defensa del poble de Gibraltar”, va assegurar Howard en una entrevista a la cadena Sky News.