El ministre d'Afers Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, ha assegurat aquest dilluns que demanarà explicacions "a les autoritats belgues i la policia belga" per les imatges d'un cotxe de la policia federal amb una estelada. Durant una roda de premsa a Brussel·les, Dastis ha dit que no li sembla "gaire presentable" que els agents permetessin que es col·loqués la bandera al vehicle policial, tot i que ha afegit que li sembla una qüestió "pintoresca".

"No sé a què es va deure que hi hagués gent amb estelades en cotxes de la policia belga", ha dit Dastis. Per ara, el ministre ha explicat que no s'han posat en contacte amb les autoritats de Bèlgica sobre la qüestió, però ha dit que ho faran. "Preguntarem, preguntarem. A les autoritats belgues i la policia belga", ha assegurat, davant de les preguntes dels periodistes.

Les explicacions també les va demanar el portaveu del partit popular al Parlament Europeu, Gonzalo Pons, el passat 8 de desembre. Pons es va mostrar molt empipat a les xarxes socials pel fet i va criticar a les autoritats belgues per deixar posar l'estelada en un dels seus cotxes.