La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquesta tarda al Senat que el govern espanyol vacunarà contra la Covid-19 les forces de seguretat de l'Estat a Catalunya, mentre llançava indirectes al Govern.

"És un col·lectiu que en una comunitat autònoma no ha tingut la resposta establerta en l'estratègia de vacunació acordada per tots els que formem el Consell Interterritorial de Salut", ha indicat Darias aquest dimarts en una compareixença a la cambra alta. Segons la titular de Sanitat, els membres de les forces de seguretat espanyoles a Catalunya "no han estat vacunats en els termes en què sí que ho han estat a altres autonomies". "Per això, ja fa dies que el govern d'Espanya ha pres la decisió de vacunar-los nosaltres", ha afirmat.

La titular de Sanitat ha indicat que ja estan "realitzant les accions necessàries per dur-ho a terme pròximament" i estan "reservant vacunes".

 

Previsió optimista

Darias, ha comentat que, previsiblement i segons les dades que té el seu departament ministerial, a finals d'aquesta setmana començaran a remetre el nombre de contagis per coronavirus a Espanya. "L'increment de casos observats en les últimes setmanes comença a estabilitzar-se i esperem que aquesta setmana comencin ja a remetre o, almenys, que s'arribi al pic màxim d'ascens de transmissió", ha recalcat la ministra durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat.

Aquest dilluns les comunitats autònomes van notificar 21.071 nous casos de COVID-19, 2.218 d'ells diagnosticats durant el cap de setmana, cosa que va elevar a 3.428.354 la xifra total de persones infectades de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia. A més, la incidència acumulada en els últims 14 dies per 100.000 habitants se situa en 230,54.

"La possible estabilització de la transmissió està sent possible gràcies a l'esforç que estan fent les comunitats autònomes, i al fet que els ciutadans estan aplicant les mesures de precaució, perquè la vacunació està progressant adequadament", ha sentenciat Darias.

Dit això, durant la seva compareixença a la cambra alta, i igual com ho va fer al Congrés dels Diputats, la ministra de Sanitat ha anat desgranant les principals línies en què treballarà el seu departament ministerial, entre les quals destaca la millora de sistema d'atenció primària, la salut digital, l'abordatge de la cronicitat o la posada en marxa de l'estratègia de salut mental.