No han passat ni tres mesos d'ençà que l'alcalde de Gimenells, Dante Pérez, va deixar el PSC per passar-se al PP sota l'argument que ho feia pel pacte entre els de Miquel Iceta i Units per Avançar, que va acabar amb el fitxatge de Ramon Espadaler per a les eleccions del 21-D. Ara Pérez ha decidit deixar l'alcaldia, però també plegar de la política.

Així ho ha anunciat a Twitter, on ha explicat que a finals d'aquest mes vincularà els pressupostos a una qüestió de confiança i ha posat de manifest que "si, com és previsible, no l'obtinc, cessaré com a alcalde i als meus 31 anys em retiraré de la política".

Pérez ha aprofitat l'ocasió per provar d'acomiadar-se de bones maneres i ha demanat disculpes a "aquells veïns del municipi i excompanys socialistes" que, assegura, "de manera lògica podrien haver-se sentit traïts amb la meva decisió".

Precisament per això, ha justificat la seva decisió de deixar el PSC agafant-se a la idea que "en un moment crucial per a Catalunya em vaig veure en l'obligació de mostrar el meu suport al partit del govern [espanyol] per la seva responsabilitat i desgast en la resolució de la qüestió secessionista, concorrent a les eleccions del 21-D en un lloc simbòlic de la seva llista". De fet, l'encara alcalde de Gimenells anava segon per Lleida, però els populars es van quedar sense cap escó en aquesta província.

Això sí. Ha demanat que Cs, PSC i PP "siguin capaços d'arribar a acords" i ha matisat que ho desitja "especialment en las properes municipals" que, de fet, són les primeres eleccions que haurien de venir si s'acaba formant Govern en un ple d'investidura al Parlament.