Fa només tres dies que l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, va demanar al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) reingressar a la carrera judicial. I avui ho ha fet.  Ara bé, no es reincorporarà a la seva plaça de jutge fins després de les vacances d'estiu.

De Alfonso ha entrat a l'Audiència de Barcelona per signar el document que l'acredita -de nou- com a jutge de l'Audiència, però ho ha fet d'amagades a la premsa i sense que ningú el vegi, després que ahir la Comissió Permanent del CGPJ acordés el seu reingrés al servei actiu com a magistrat, en compliment del disposat per l'article 355 de la llei orgànica del Poder Judicial per als jutges i magistrats en situació de serveis especials.

Segons aquest mateix precepte, De Alfonso s'ha d'incorporar a la seva plaça a la secció setena de l'Audiència Provincial de Barcelona dins dels vint dies hàbils immediatament següents al seu cessament com a director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, que va ser acordat pel ple del Parlament de Catalunya el passat 29 de juny pel "greu incompliment dels seus deures i obligacions". Per tant, aquest termini finalitza demà divendres 22 de juliol. 

Malgrat l'escàndol de les converses amb el ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz per conspirar contra els partits independentistes, el màxim òrgan de govern de la judicatura ha decidit que De Alfonso recuperi la seva plaça com a jutge que tenia reservada a l'Audiència de Barcelona.