La meitat de la cúpula de Vox està imputada per delicte d’odi i investigada per revelació de secrets. Es tracta dels membres de la direcció del partit que es van integrar a la formació de Santiago Abascal procedents de Plataforma per Catalunya (PxC), informa el digital Crónica Global.

Un jutjat de Reus va dictar dimarts passat, 9 d’abril l’obertura de judici oral per presumpta incitació a l’odi, hostilitat, discriminació o violència arran d’una querella presentada el 2015 per Iniciativa per Catalunya-Els Verds i per l’associació  per la convivència Watani.

Entre els imputats, segons informa el digital, hi ha Mónica Lora, regidora de PxC a Mataró i futural alcaldable de Vox a la capital del Maresme, Ignacio Mulleras, exregidor de PxC a Olot, molt pròxim al candidat de la formació verda per Girona, Alberto Tarradas Paneque.

A aquest procediment se suma un altre per revelació de secrets que investiga un jutjat de Vic en el qual estan imputats Lora i Mulleras, així com David Parada Pérez, un dels homes forts de Vox a Catalunya, així com Joan Garriga Domènech, cosí d’Ignacio Garriga, cap de llista a Catalunya a les eleccions del 28-A.

Es tracta d’antics càrrecs de Plataforma per Catalunya que van entrar recentment a Vox i s’han fet amb el control dels comitès executius provincials de Vox a Barcelona, Girona i part de Tarragona, segons fonts de la formació citades per Crónica Global.