La CUP ha anunciat que votarà en contra de la designació del primer secretari del PSC i diputat al Parlament de Catalunya, Miquel Iceta, com a senador autonòmic. La designació parlamentària d'aquest càrrec és el pas previ i necessari perquè el socialista pugui esdevenir president del Senat, tal com és la voluntat del PSOE. El diputat anticapitalista Vidal Aragonés ha recordat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya es va aprovar, precisament, al Senat, i que el PSOE hi va votar a favor. 

A parer dels cupaires, s'està reproduint una "regeneració del règim del 78" fruït dels resultats de les eleccions del 28 d'abril, i la qüestió d'Iceta "n'és una nova evidència". Els anticapitalistes alerten de l'entrada en "una fase pactista" que podria col·locar les forces independentistes i d'esquerres en la defensa de "reivindicacions de mínims" i comportar "renúncies de drets socials, civils i polítics". Per això es pregunten quina serà la postura d'ERC i JxCat al ple i sobretot, "què n'obtindran a canvi d'una possible abstenció".

La CUP convida ERC i JxCAT a votar contra Iceta

Vidal Aragonés no només ha reflexionat quins serien els beneficis de la designació de Miquel Iceta sinó que ha convidat ERC i JxCat a votar-hi en contra. Aragonés ha reclamat que "no converteixin els vots del moviment independentista en còmplice del tancament per dalt del Règim del 78 a canvi de càrrecs al Congrés".

Finalment, la formació ha afirmat que la resolució democràtica del conflicte polític a Catalunya ha de passar "necessàriament" pel Parlament i no per unes institucions "amb parets de vidre" que "no pretenen reconèixer ni el dret a l'autodeterminació ni legislar a favor d'una vida digna per a la majoria, com és el Senat espanyol".