El diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha afirmat que aposten per parar Catalunya indefinidament, com a resposta a les sentències del judici al procés: "Per a nosaltres una vaga general seria un recurs, una resposta potent? Clar, seria fantàstic que fos una vaga general continuada".

En una entrevista a Europa Press, Riera, lamenta que les sentències del Tribunal Supremio vagin a arribar sense una proposta ferma de resolució democràtica al conflicte polític a Catalunya, pel la situació "requereix una agudització, una escalada del conflicte".

"Mobilització social, institucional, desobediència civil i, també òbviament, parar el país. El que hem d'aconseguir és crear les condicions per a més tard o més aviat, parar-ho de forma continuada, sota la forma que sigui això. Si és de vaga general, per a nosaltres és un recurs molt valuós i positiu, però que no ens toca a nosaltres protagonitzar-lo, sinó que correspon als sindicats", ha subratllat.

Ha insistit que, per a això, cal crear les condicions per generar "un altre moment comparable al de l'1-O i el 3-O, però que aquesta vegada sigui efectiu i no es quedi en el simbòlic", i ha advertit de què, en la mesura que s'aconsegueixi o no aquest 'Aturada de país', es marcarà la pugna de la confrontació amb l'Estat i la correlació de forces.

En aquest sentit ha criticat que ara mateix "l'independentisme hegemònic i majoritari de JxCat i ERC i el Govern es mou molt còmodament en el simbolisme i la retòrica, en comptes de crear les condicions que no es creen amb declaracions simbòliques".

"Això es fa posant en perill l'ordre jurídic polític, actuant les institucions amb sobirania i reapropiant-se del control del territori i dels recursos, acompanyat per un cicle de mobilitzacions. En això no veiem iniciativa per part de JxCat i ERC i el Govern", ha criticat.