La mostra de recuperació de la unitat independentista al Parlament no està lliure d'arestes. Tot i que finalment JxCat, ERC i la CUP han aconseguit segellar una proposta de resolució que rebutja la sentència i reitera el dret d'autodeterminació, els cupaires han volgut deixar clar que aquest document no pot servir com una "cortina de fum per tapar la manca d'acció política del govern, la manca de lideratge polític institucional i la seva subordinació i complicitat amb l'operatiu policial". Per la CUP, caldria anar més enllà. 

Fonts de la CUP defensen que, per una banda, el Govern "no només no ha estat a l'alçada, sinó que ha ajudat l'Estat a la repressió policial i judicial" dels últims dies, mentre que per l'altra creuen que no s'està avançant cap a l'autodeterminació. "La proposta de Torra d’exercir l’autodeterminació aquesta legislatura ha estat immediatament torpedinada pels partits socis del govern: JxC i ERC", afegeixen en aquest sentit. 

Els diputats cupaires asseguren que han "acceptat" impulsar la proposta de resolució conjunta perquè entenen que la sentència i la situació d'"excepcionalitat democràtica" que viu Catalunya, "requeria d'un posicionament per part del Parlament". Però volen deixar clar que, a parer seu, el contingut del text "no aborda aquells aspectes que per la formació són claus davant del moment polític actual".

El text pactat rebutja la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés, exigeix la llibertat dels líders presos polítics i fa una al·lusió a l'autodeterminació, però està redactada en uns termes que en principi busquen evitar la seva impugnació, després que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat les darreres resolucions sobre aquests aspectes i hagi advertit a la Mesa de la seva inconstitucionalitat.