El candidat de la CUP per Tarragona, Xavier Milian, ha advertit a ERC i JxCat, a qui s'ha referit només com a Convergència, que els cupaires no cediran en un eventual escenari postelectoral on la CUP sigui necessària per investir un candidat independentista. Milian assegura que "no estarem quatre anys més de processisme" i que l'únic full de ruta que avalarien ha d'incloure el desplegament unilateral de a república, l'agenda social i el procés constituent: "Si no és això que s'espavilin perquè si convé tornarem a anar a eleccions".

La CUP també ha contestat a les declaracions del popular Xavier Garcia Albiol, que ha titllat de "descrèdit" que el PP pogués quedar per darrere els cupaires el 21-D, dient que a ells no els hi preocupa quedar per "davant o darrere" els preocupa "acabar amb el 155". Així ho ha explicat el número 3 de la CUP per Barcelona, Vidal Aragonés, i ha assegurat que "seran capaços d'acabar amb el 155" i ha advertit Albiol recordant que qui decideix l'ordre dels partits a les eleccions és el poble de Catalunya.

D'altra banda en el mateix acte, la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert, ha demanat que "ni un sol vot feminista vagi a Ciutadans" i s'ha mostrat preocupada "des d'una perspectiva feminista" per la pujada d'aquest partit, que ha titllat de "profundament masclista". En aquesta línia ha afirmat que "no és bona notícia per les dones que Cs pugi", tot i que pugui ser liderat per una dona (Arrimadas). 

Sobre el feminisme, Gibert ha afirmat que "és una de les nostres potes essencials, dels nostres eixos, de les nostres mirades" i ha assegurat que "el cos és l'última i primera frontera del capitalisme", que les dones tenen "menys poder, menys diners, són més vulnerables a la violència i tenen més dificultats per accedir a l'educació i a la sanitat" que els homes. Per últim ha demanat que no es compti amb la dones "per fer d'espectadores mentre es fa política contra nosaltres". "Som les nétes de les bruixes que no vau poder cremar -i segurament d'algunes que sí vau cremar- i a sobre volem mambo" ha finalitzat.