Contundent reacció de la CUP contra la decisió del TSJC d'acceptar les mesures cautelaríssimes i suspendre el decret d'ajornament de les eleccions catalanes. En una breu piulada, la formació anticapitalista ha acusat el tribunal de posar en risc "la salut pública i la democràcia".

El partit també ha denunciat que la decisió del TSJC "obligaria 200.000 persones a decidir entre votar o trencar les mesures sanitàries bàsiques", en referència a les persones confinades i ingressades a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Posteriorment, la cap de llista per a les eleccions catalanes, Dolors Sabater, ha criticat en roda de premsa el que considera una "ingerència" dels tribunals en el procés electoral, i al Govern li ha retret que no adopti les mesures adequades per garantir la seguretat i disminuir el risc de contagi del virus.

La número 3 de la formació per Barcelona, l'exdiputada Eulàlia Reguant ha ironitzat sobre el paper del TJSC, qualificant-lo de "govern de les togues" i ha denunciat que "un cop més, el poder judicial impacta de ple en les decisions polítiques a Catalunya". "La situació sanitària recomana l'aplaçament de les eleccions, però al "govern de les togues" el dret a vot i a la salut de milers de persones li és igual", ha afegit. 

La diputada anticapitalista al Parlament Natàlia Sànchez ha volgut assenyalar el Govern: "No oblidem que el govern català no ha estat a l’alçada del moment". "Va allargar una legislatura esgotada i ha fet un Decret de convocatòria d’eleccions que no preveia cap mesura sanitària. La incertesa que vivim té responsables", ha denunciat.

Una altra diputada a la cambra catalana Maria Sirvent s'ha reafirmat en aquest missatge i ha alertat que cal esperar a la resolució sobre el fons. També ha assegurat que posaran la salut pública en el centre de les seves accions i s'ha fet seu l'informe del Síndic que alertava sobre les dificultats a l'hora de votar per a aquestes 200.000 persones.

En aquest mateix sentit s'ha expressat la diputada anticapitalista al Congrés Mireia Vehí, afirmant que "sembla que la justícia no té gaire sentit ni de la realitat, ni de la situació sanitària ni de les condicions d'igualtat en el dret a vot".