La CUP ha trencat el pacte de govern amb ERC a Arenys de Mar acusant-los de "traïdores". Els anticapitalistes, encapçalats per la també presidenta de l'Assemblea de Representants del Consell per la República, Ona Curto, han denunciat que els republicans els hi han retirat "sense cap explicació prèvia" les competències de Medi Ambient i Serveis Municipals. La formació cupaire ha argumentat que el moviment de l'alcaldessa Annabel Moreno respon a "la por de perdre vots" i obeeix "als interessos particulars de la mateixa batllessa". A propòsit de la seva sortida de l'executiu, que liderava ERC i on també formava part els comuns, han advertit que el fet de deixar el govern en minoria "servirà d'excusa" pels nous pactes polítics amb "algun partit del 155".

Curto ha mostrat la seva tristor per la decisió de l'alcaldessa republicana. De fet, ha explicat al respecte: "M'han donat dos dies justos per dir-me que la feina i la gestió que he fet no és vàlida". Tot seguit s'ha mostrat dolguda pel moviment que la seva formació ha titllat de "tacticisme polític". "3 anys de feina, llevar-se d'hora, sortir tard, feina al carrer, feina al despatx, trucades, debats i reunions. Avui és un dia trist, demà serà millor.", ha lamentat. Tant la CUP com la seva cap de llista han fet palès que l'actitud i les formes de l'alcaldessa d'Arenys de Mar "no eren de rebut". "Ja coneixem el tarannà de Moreno, que a partir d'ara serem culpats de tots els problemes de la vila", asseguren els anticapitalistes. Curto també apunta en la mateixa direcció, però amb un to molt més suau: "Gràcies a tothom que ens ha dit que aquestes maneres no són de rebut". Per tot això, els cupaires han decidit sortir del govern, que constava de majoria independentista, al·legant que no volen "vendre" els seus principis "per una cadira i un sou".

La carrera per les municipals

A ERC se li acumulen els embolics a diferents municipis, posant de manifest que la carrera per les eleccions municipals del 2023 ja ha començat. L'altre dia el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va protagonitzar una picabaralla amb Junts. Elena, en una presentació de l'alcaldable d'ERC a Alcarràs (Lleida), Jordi Castany, va carregar contra l'alcalde de la ciutat, Jordi Janés, i el va acusar de connivència amb l'"extrema dreta" per l'anterior pacte amb Sempre Alcarràs. L'executiu ara està format tan sols per l'alcalde de Junts i tres regidors més de la mateixa formació. El conseller republicà va assegurar, durant l'acte a la ciutat lleidatana, que el consistori s'ha mogut per "interessos personals, per egoisme, per intercanvi frívol de cadires", tot per "canviar la voluntat dels ciutadans".