La CUP ha traslladat al president del Parlament, Roger Torrent, la necessitat de "treballar per una estratègia antirepressiva amplia i unitària" i "fer front a l’ofensiva repressiva de l’Estat contra el nostre poble". Els anticapitalistes així l'hi han expressat en una reunió que s'emmarca a la ronda de consultes que el president de la cambra fa per explorar la possibilitat que hi hagi algun nou candidat.

Els cupaires han denunciat que "novament els tribunals espanyols decidiran la data de les eleccions autonòmiques al principat de Catalunya" i que "la intromissió dels aparells de l’Estat ha estat una dinàmica que ha marcat la XII legislatura al Parlament de Catalunya". "Una legislatura que va iniciar amb la convocatòria anticipada de les eleccions del 21 de desembre de 2017 amb l’aplicació del 155 i que culmina amb la inhabilitació de l’actual president de la Generalitat", han recordat.

La formació també ha reiterat que "la solució democràtica al conflicte polític passa pel reconeixement del dret a l’autodeterminació, l’amninista de les 3.000 persones represaliades, el lliure retorn de les persones exiliades i la plena garantia dels drets socials, civils i polítics". En aquest sentit, han reivindicat que el Govern ha de retirar "de forma immediata les acusacions" contra manifestants independentistes encausats per accions dutes a terme en protestes al carrer.

La CUP també es compromet a fer propostes "que busquin solucions" a la crisi sanitària, econòmica i social que ha provocat la pandèmia de la Covid-19, a fiscalitzar les polítiques del Govern en funcions i a "treballar en la millor candidatura i proposta política basada en un programa d’independència nacional, de rescat social, d’emergència ecològica i de sobirania popular que esdevingui una alternativa als tres últims anys i recuperi la credibilitat perduda del projecte independentista amb una agenda de ruptura amb el Règim del 78".​

Cap candidat

Com és evident, els cupaires han descartat presentar cap candidat (cosa que ja estava confirmada per part de les tres forces independentistes a la cambra). En tot cas, han avisat que "no entendríem que es proposés cap candidat alternatiu a la presidència per cap de les forces democràtiques amb representació avui al Parlament".