Després de conèixer que el Constitucional ha suspès les conclusions de la comissió del Procés Constituent, la CUP, impulsora juntament amb JxSí de les propostes, assegura que no acatarà la decisió de l'alt tribunal. És més, asseguren en una nota que seguiran endavant amb el full de ruta.

La diputada cupaire Mireia Vehí assegura que "malgrat la suspensió seguirem amb el desplegament del Procés Constituent i no acatarem la resolució del tribunal". També el diputat Sergi Saladié s'hi ha pronunciat a Twitter.

Pel que fa a la possibilitat d'obrir un procés penal a Carme Forcadell per un possible delicte de desobediència, tal com demana l’advocat de l’Estat, el TC no encararà aquest debat fins al setembre. No obstant, sobre aquesta "amenaça", la diputada Anna Gabriel, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha alertat que la inhabilitació de càrrecs electes per part del TC seria "un punt de no retorn" per a l’Estat espanyol i que en tot cas hi hauria una "resposta de país" davant d’un fet "tan greu".