La diputada de la CUP Anna Gabriel ha criticat avui l'Estat després de la decisió del TC de suspendre cautelarment les resolucions aprovades en el Parlament que insten a celebrar un referèndum, per la qual cosa ella dóna per resolt l'acostament de posicions entre els governs central i català: "L'Operació Diàleg acaba aquí".

Gabriel ha declarat als mitjans que la CUP ja preveia aquestes suspensions i que per això van plantejar la resolució independentista subscrita el 9 de novembre del 2015 per JxSí i la CUP, que cridava a no reconèixer el TC ni els seus dictàmens perquè és un "tribunal de part" de l'Estat espanyol.

La diputada entén que ha finalitzat el diàleg amb el govern central i afirma que ara toca portar endavant el full de ruta unilateral: "L'Estat no vol diàleg. Nosaltres celebrarem el referèndum igualment".

Per aquest motiu ha emplaçat el Govern a començar amb els preparatius per celebrar-ho amb un primer punt de partida, que serà la reunió per abordar la consulta que l'Executiu català preveu celebrar el 23 de desembre. "Toca fer campanya pel , i qui vulgui fer campanya pel no, que la faci", ha afegit.