A dos setmanes pel ple de política general, la CUP ha tornat a pressionar a JxCat i ERC perquè prenguin una decisió sobre la suspensió dels diputats encausats imposada pel jutge Pablo Llarena. En roda de premsa des de la cambra catalana, la diputada Maria Sirvent ha demanat als dos partits independentistes que portin al ple la decisió de si cal suspendre els diputats o no perquè sigui votada per la majoria parlamentària. "A què estan esperant?", s'ha preguntat Sirvent, que ha reclamat que es defensi la sobirania del Parlament i es rebutgi la suspensió.

Sirvent, que ha rebel·lat que aquest dilluns es van reunir amb JxCat per abordar la suspensió, ha denunciat que el Parlament està "intervingut" i "buit de sobirania". En aquest sentit, ha criticat a JxCat i ERC i ha lamentat que estan "pensant encara com desenvolupar una interlocutòria que no té cap tipus de sentit". 

"No entendríem que en cap cas que es declarés culpable aquestes persones per exercir un dret i per haver posat urnes", ha assegurat Sirvent, en referència a si finalment s'obstés per suspendre els diputats encausats. "Un estat que s’atreveix a demanar 30 anys per posar urnes i se sent amb la capacitat de modificar l’aritmètica parlamentària, no és democràtic", ha denunciat, tot afirmat que "no pot ser que el Parlament en sigui còmplice".