Els Mossos d'Esquadra han lliurat avui a l'Ajuntament de Soriguera, a Lleida, el requeriment de l'Audiència Nacional que reclama al consistori governat per la CUP informació sobre la moció de suport a la declaració del 9N aprovada pel Parlament. No obstant, tal com ja han fet altres municipis, Soriguera rebutja donar informació a l'Audiència Nacional sobre els edils investigats per donar suport al procés sobiranista.

El requeriment de l'Audiència Nacional insta a l'ajuntament a informar d'en quina sessió plenària va ser aprovada la moció, a lliurar algun registre en vídeo o àudio (si n'hi ha), lliurar còpia de l'acta del ple on aparegui el sentit de vot de cada regidor/a i si havien dit alguna cosa sobre aquest tema, informar de si s'havia facultat a l'alcalde per fer alguna acció en concret en relació a la moció i si hi havia algun informe de secretaria.

En aquest sentit, l'Assemblea Popular de Soriguera (APS-CUP) i CUP Pallars han convocat en el municipi de Vilamur, on es troba l'ajuntament, una concentració de suport als càrrecs electes del consistori, en la qual ha denunciat l'ofensiva de l'Estat "en contra dels càrrecs electes independentistes i la persecució judicial contra l'independentisme", ha informat aquesta formació.

La formació independentista insisteix que hi ha 280 municipis que han aprovat la moció de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre, dels quals una trentena, governats per la CUP o en els quals la CUP ha donat suport a la moció, han estat requerits per l'Audiència Nacional. Precisament, la CUP recorda que aquella declaració donava inici al procés de creació de la República catalana i a la desconnexió respecte a l'Estat espanyol, anunciant la no supeditació al Tribunal Constitucional espanyol i l'obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana.

Foto: CUP Pallars