La CUP presentarà al ple de la setmana que ve una moció que demana al Govern “enfortir el sector públic del país”. Els anticapitalistes demanen, entre d’altres, que l'Executiu català prohibeixi la participació en licitació de contractes, convenis i concessions a totes les empreses que tinguin en els seus òrgans de direcció o al consell d’administració persones que “s’hagi demostrat per via judicial la seva participació en el pagament il·legal de comissions”.

Així mateix, el text demana establir topalls mínims de sou com a requisit adjunt a la presentació d’ofertes, mesures per fomentar la igualtat de gènere i elaborar, en un termini de tres mesos, un estudi de gestió sobre l’aigua a tots els municipis de Catalunya.

Les mesures responen a la concepció de la CUP sobre l’Administració que, segons consideren, “en els últims 30 anys de l’autonomisme s’ha convertit en una caixa pagadora i subcontractant que ha generat una macroeconomia de contractistes, subcontractistes i comissionistes intermediaris”, en paraules de la diputada Eulàlia Reguant.

Segons considera la formació, arrel d’aquest escenari “s’està instaurant una nova pobresa salarial amb sous de misèria que freguen el salari mínim interprofessional”.