La CUP ha renovat els 15 membres del seu secretariat nacional en un procés d'elecció interna en el qual ha guanyat la llista inspirada per Endavant, encara que hi haurà un repartiment equilibrat entre sectors, que inclourà exdiputats com Mireia Boya, Eulàlia Reguant, Albert Botran, Joan Garriga o Mireia Vehí.

El secretariat nacional sortint havia sorgit el 2016 a partir d'una candidatura unitària encapçalada per l'exdiputat al Parlament Quim Arrufat, però en aquesta ocasió la unitat no havia estat possible i es van presentar dues llistes col·lectives, inspirades per les dues organitzacions internes amb més pes: Endavant i Poble Lliure.

Les dues organitzacions van protagonitzar un aferrissat debat intern quan, després de les eleccions catalanes del 2015, es va plantejar la disjuntiva de donar suport a la investidura d'Artur Mas o provocar eleccions anticipades: Poble Lliure s'inclinava per cedir els vots necessaris per evitar la convocatòria electoral i no posar en risc el procés independentista, mentre que Endavant, posant per davant el seu perfil anticapitalista, va forçar el canvi de president.

Segons ha explicat la CUP en un comunicat, en el procés d'elecció dels 15 membres del secretariat han participat 1.158 persones, un 62,66% del cens.

La candidatura "Som Llavor, construïm la unitat popular", pròxima a Endavant i que encapçalaven les exdiputades Eulàlia Reguant i Mireia Vehí, ha obtingut 648 vots (56,35%), cosa que es tradueix en 6 persones en el nou secretariat nacional. La llista "Des de Baix fem créixer la unitat popular", pròxima a Poble Lliure i amb la presència de l'exdiputat Albert Botran, ha aconseguit 472 vots (41,04%) i 5 persones en la nova direcció de la CUP.

Atès que cap de les dues candidatures ha arribat al 65% dels vots, s'ha procedit a un repartiment ponderat d'11 places del secretariat. Les altres quatre places quedaven reservades a les candidatures individuals, que seran per a Mireia Boya (662 vots), Lluc Salellas (583), Albert Serrats (416) i Íñigo Robredo (375).

Els 15 membres del nou secretariat nacional de la CUP són: Núria Alcaraz, Maria Ballester, Albert Botran, Mireia Boya, Eduardo Cáliz, Aina Delgado, Jordi Escoda, Laia Estrada, Joan Garriga, Joan Miró, Eulàlia Reguant, Íñigo Robredo, Lluc Salellas, Albert Serrats i Mireia Vehí.