El diputat de la CUP Carles Riera ha avisat que no tornarà a facilitar un govern de JxCat i ERC que "torni a fer el mateix". En una entrevista a Els Matins de TV3, Riera ha assegurat que tant JxCat com ERC "han malmès tot el crèdit" i que no han complert les promeses amb què es van presentar a les passades eleccions.

De totes maneres, Riera ha assegurat que la CUP està disposada a assumir responsabilitats i les conseqüències repressives que se'n derivin en base a un programa basat en "l'exercici real de l'autodeterminació". I és que segons Riera, els cupaires han de construir una alternativa perquè "l'independentisme ha quedat orfe".

Riera ha afirmat que l'aposta política del Govern JxCat-ERC basada en "gestionar l'autonomia amb absoluta obediència" ha fracassat. I ha denunciat la "lluita fratricida" entre els dos socis de l'executiu pel poder i per raons electoralistes.

El diputat ha dit que la CUP és "corresponsable" perquè va facilitar la investidura de Torra per donar una oportunitat. I ha avisat que no tornaran a fer-ho amb les mateixes condicions. "S'imagina la CUP tornant a donar crèdit al govern JxCat-ERC que ha malmès tot el crèdit?", ha preguntat el diputat cuapire.

De fet, ha situat la CUP com "l'alternativa" per omplir el "buit" que han deixat JxCat i ERC i ha afegit que la seva formació és l'únic partit independentista "que manté la coherència".

Preguntat per si repetirà a la candidatura de la CUP a les pròximes eleccions catalanes, Riera ha dit que està a disposició per continuar però també per fer un pas al costat "per generositat" si el moviment decideix que és millor una renovació. "Crec que parlo en nom de la majoria de les persones que estem en funcions representatives", ha afegit.