La CUP-Crida Constituent ha registrat al Parlament de Catalunya una carta sol·licitant una reunió urgent amb la Conselleria d’Interior per abordar la presumpta col·laboració de la conselleria amb algunes empreses de seguretat privada, com Desokupa, en diversos desallotjaments a Catalunya.

La carta, signada per Benet Salelles i Mireia Vehí, recorda que els cupaires han sol·licitat informació al departament sobre quina col·laboració i quin tipus de feina assumeixen aquestes empreses en els operatius de desallotjament d’immobles okupats, com La Benaventurada al districte barceloní de Les Corts.

Els anticapitalistes argumenten que “la gestió de la seguretat en esdeveniments d’aquest tipus ha de ser exclusivament dels cossos de seguretat públics, i que la col·laboració amb empreses privades obre un precedent de privatització de la seguretat pública”.

“Som conscients que en la vigilància d’espais tant públics com privats s’externalitza el servei de seguretat i vigilància – fet que ja hem posat de manifest que no compartim -, però entenem que en els operatius de risc com els desallotjaments en cap cas poden participar-hi empreses privades”, afegeixen.

D’altra banda, des de la CUP apunten que en els últims casos de desallotjament, no hi havia ordres judicials per a l’execució dels desallotjaments i que, per tant, eren il·legals.

La CUP també recorda que la premsa ha denunciat en diverses ocasions les connexions entre aquest tipus d’empreses i l’extrema dreta europea.