La CUP planteja en la quinzena de propostes de resolució del ple sobre pobresa que comença demà al Parlament qüestions com renegociar el deute públic de la Generalitat, crear noves figures fiscals, i, en matèria d'habitatge, que els Mossos no executin desnonaments. "Tenint en compte la injustícia social que representen les actuacions de desnonaments que colpegen anualment centenars de famílies en el territori català. Atenent que el cos dels Mossos d'Esquadra ha de garantir sobretot la protecció de les persones i la defensa del seus drets, entre ells el de l'habitatge. Proposem la retirada del cos de Mossos d'Esquadra de totes les accions de desnonaments a realitzar en el territori català", recull el text del cupaires. 

No obstant, la primera proposta que planteja l'esquerra anticapitalista es refereix a la reforma laboral. Consideren que cal revertir les condicions laborals actuals que estan en la "base de la pobresa i la precarietat a Catalunya". Per això, proposen que el govern adopti un posicionament clar de "rebuig a la reforma laboral" del PP i que "treballi per a la seva derogació". En matèria d'impostos, proposa "estudiar la implementació de noves figures fiscals, i la millora de les ja existents com l'Impost de Successions, el del Patrimoni, i el tram autonòmic de l'IRPF, entre d'altres, que permetin incrementar els nivells d'ingressos i garanteixin una més progressivitat en el sistema".

En d'altres propostes, la formació anticapitalista es mostra partidària de "regular el preu del sòl", crear "bancs de terres" per a les persones que vulguin emprendre una activitat agrària, i la renegociació del pagament del deute públic de la Generalitat amb les entitats financeres. De fet, aquesta última proposta és pràcticament una condició a JxSí per començar a negociar uns nous pressupostos.