El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, ha advertit aquest dijous al Govern que intentaran "rebentar" la legislatura si el referèndum que l'Executiu ha anunciat per a l'1 d'octubre no se substancia perquè no han sabut gestionar bé la logística de la consulta.

Ho ha dit en una entrevista a La Xarxa, malgrat que confia que el Govern té "ben planificada" la logística per aconseguir que els catalans votin l'1-O, avisa que l'Executiu català no pot fallar.

Recorda que fa anys que molta gent es mobilitza a Catalunya en favor d'un referèndum: "Que la gent vagi somrient a les manifestacions no vol dir que se'l prengui a broma. Van amb un propòsit i, si no es fa, el conjunt de l'independentisme hauria de passar comptes amb el Govern".

"Nosaltres, en aquell moment, donaríem per acabada la legislatura i la intentaríem rebentar", ha afegit Arrufat, que recorda que no formen part del Govern, però que existeixen mecanismes per mostrar que han deixat de donar-los suport i que demanarien eleccions.

Considera que hi ha un 80 o 90% de probabilitats que el referèndum de l'1-O es dugui a terme, però assumeix que existeix la probabilitat que el govern central ho "faci saltar tot pels aires, amb una barbaritat" i no es pugui fer.

Davant d'aquest escenari, creu que la desobediència estarà més legitimada i que s'haurà d'incrementar la mobilització ciutadana i la recerca de la denúncia internacional.

Al marge de la intervenció del govern central, considera que si tot el que s'està organitzant s'executa "assumint que és el temps de la desobediència", el referèndum s'acabarà celebrant.