"Demanem als partits que deixin de banda la lluita electoralista i se centrin en les mobilitzacions populars". Així ha contestat la diputada de la CUP Maria Sirvent a les noves discrepàncies obertes entre els grups parlamentaris de JxCat i ERC arran del fet que el president Carles Puigdemont hagi recorregut al Tribunal Constitucional la delegació de vot. 

En roda de premsa al Parlament, Sirvent ha lamentat que, pocs dies abans de l'inici del judici, els dos socis de govern independentistes estiguin "més preocupats pel rèdit electoral que per la defensa dels drets del poble". Per aquest motiu, ha fet una crida a la unitat independentista i a coordinar-se de cara a les mobilitzacions de denúncia d'un "judici contra l'autodeterminació" i davant el "degoteig de retallades de drets civils, socials i polítics". 

Per altra banda, però en un sentit similar, s'han expressat els comuns, que tot i assegurar que Puigdemont està "en tot el seu dret de recórrer" al TC ―malgrat que reconeixen que els "sorprèn"― han criticat que hi hagi "electoralismes". En aquest sentit, la diputada dels comuns Marta Ribas ha lamentat que "una vegada més" es posin els "​interessos electoralistes per davant de la ciutadania i del país". 

Les declaracions de Ribas i Sirvent arriben després que Junts per Catalunya i Esquerra hagin ofert versions contradictòries en relació al recurs que Puigdemont ha presentat contra la mesa del Parlament per haver-li retirat la delegació de vot ara fa tres mesos. Per una banda, JxCat ho emmarca en una decisió "tècnica" i "imprescindible" per anar a instàncies europees i, a més, asseguren que van informar ERC de la decisió. Els republicans, per la seva banda, ho neguen categòricament​.