El cap de llista de la CUP en les últimes eleccions al Parlament, Carles Riera, ha negat aquest dilluns que els anticapitalistes s'oposin que el diputat de JxCat i exlíder de la ANC, Jordi Sànchez, sigui president de la Generalitat, sinó que rebutgen investir qualsevol candidat que presenti "un programa autonomista i no republicà".

"No vetem a Jordi Sànchez per una raó fonamental: perquè de noms no n'hem parlat. Estem en una fase prèvia de parlar de quina política, de quina acció de Govern farem," ha assegurat en una entrevista de TV3 en la qual ha garantit l'abstenció dels quatre diputats de la CUP a la investidura de qualsevol candidat que no porti un programa republicà i de desobediència.

"Si ens posem d'acord amb un programa de Govern republicà, no és un problema de noms, però si no ens posem d'acord serà un problema de noms", ha insistit.

Ha criticat que JxCat "vol desplaçar la República al simbolisme de l'exili" a Bèlgica mentre la Generalitat actua al marc autonòmic i que ERC planteja dur a terme un procés constituent al marge de les institucions, una cosa que la CUP no avalarà.

També ha expressat perplexitat per què el portaveu d'ERC en el Congrés, Joan Tardà, plantegés en un article apropar-se als comuns i al PSC, i ha demanat d'eixamplar l'acord entre independentistes: "Això no va d'estendre ponts amb un Partit Socialista que ha votat a favor de l'aplicació del 155".