Ni quatre hores ha tardat la CUP a reaccionar després del no de Mariano Rajoy a l'ultimàtum del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre el referèndum. Els anticapitalistes, que han continuat amb l'estil epistolar que ha caracteritzat les comunicacions entre els dos presidents aquests dies, han enviat una carta a Puigdemont per demanar-li que convoqui ja el referèndum.

 "

És hora, president, que no esperem ni un minut més, que convoqueu el referèndum i que desplegueu tot el que sigui necessari per garantir-lo. Nosaltres, hi serem

", ha assegurat la CUP en el text remès aquest dijous a la tarda i signat pels deu diputats que tenen al Parlament.

Després que Rajoy hagi "rotundament resolt per la via del no" les propostes de Catalunya, creuen que la tensió existent entre la demanda d’un referèndum i els no de l’Estat "s’ha de resoldre". I l'única manera de fer-ho és, en la seva opinió, amb la convocatòria d’un referèndum el setembre d’aquest 2017 en què se sotmeti a votació binària si la majoria de la ciutadania vol que Catalunya esdevingui una República independent.

"Volem conèixer la data i la pregunta ja, president", insisteix la formació. D'altra banda, demanen al govern espanyol que "s’abstingui d’interferir-hi amb atacs institucionals i judicials", ja que "d’ells no obeirem cap ordre ni cap Constitucional perquè només obeirem la nostra convicció mesella de posar les urnes per decidir col·lectivament", asseguren.

A continuació, la carta completa: