La CUP i l'organització Crida LGBTI han anunciat aquest dilluns una sèrie de manifestacions arreu de Catalunya contra les agressions LGBTIfòbiques pel pròxim dissabte 5 de desembre. En una roda de premsa conjunta al Parlament, la diputada Natàlia Sànchez ha argumentat que les mobilitzacions són una resposta a l'augment de la violència i les agressions contra la comunitat LGBTI.

La portaveu de Crida LGBTI, Ixeya Quesada, ha recordat que en aquest 2020 s'han registrat 173 agressions LGBTIfòbiques, xifra que suposa un augment del 41% d'aquest tipus d'atacs respecte els darrers dos anys. Quesada ha recordat que més del 70% de les agressions no es denuncien, fet que demostra que les 173 agressions són només la punta de l'iceberg de la realitat.

Per aquest motiu, Quesada ha reclamat un programa de formació per al cos dels Mossos d'Esquadra que faciliti la interposició de les denúncies per aquest tipus d'agressions. També ha demanat al govern espanyol que aprovi la coneguda com a Llei Trans i reconegui "el dret a l'autodeterminació de gènere". I ha exigit al PSC que s'allunyi dels "discursos d'odi i transmisogínia amb què festeja darrerament".

Quesada ha posat en valor que quan la comunitat LGBTI guanya drets, "els guanya el conjunt de la societat" i ha instat a fer de Catalunya "la punta de llança contra els discursos de l'extrema dreta que justifiquen les agressions LGBTIfòbiques".

Per últim, ha cridat a aconseguir una gran manifestació el pròxim 5 de desembre i ha informat que el punt de la protesta a Barcelona serà l'encreuament de l'Avinguda Paral·lel amb el carrer Calàbria, i a Tarragona, la plaça de la Font. Pròximament s'anunciaran més punts de concentració en altres municipis de Catalunya.

 

Imatge principal: Celebració del dia de l'Orgull LGBTI a Barcelona aquest 2020 / Efe