De la investidura, a la CUP no li interessa tant el qui ni el com, sinó el què. “No serem un fre a un govern republicà, però constatem que no tenim constància que el Govern que es proposa tingui intenció de materialitzar la República”, ha lamentat la seva diputada Natàlia Sánchez aquest dimarts a la tarda. És per això que han reclamat “claredat” a la majoria independentista sobre què vol fer Carles Puigdemont quan sigui investit.

En aquest sentit, ha posat alguns exemples “de mínims” com ara “avançar en les remunicipalitzacions” o desplegar els anomenats “decrets de la dignitat”. Ho consideren “pilars bàsics del desplegament republicà de mínims”. Es tracta, en paraules de Sánchez, de “reprendre la tasca que va ser desatesa el 28 d’octubre", després de la proclamació d'independència.

“Necessitem llum per a conèixer el programa de govern, quines són les mesures concretes que s’aplicaran”, ha advertit Natàlia Sànchez, que ha recordat que aquest cap de setmana es reuneix el Consell Polític de la CUP per prendre una decisió. En aquest moment, ha indicat, tots les possibilitats estan obertes. “La poca claredat que tenim no ajuda a establir una relació de confiança”, ha lamentat.

La diputada cupaire ha explicat que han mantingut trobades bilaterals amb Junts per Catalunya i amb Esquerra Republicana, però que no ha passat d’un “intercanvi escuet” d’algunes propostes, que “no s’ha arribat a la concreció que cal”. Per això ha exigit un debat que sigui “transparent i públic”.

Des de la CUP valoren positivament tant la proposta de Puigdemont per a la investidura com la visita de Roger Torrent a Brussel·les i als diputats empresonats. També han expressat “respecte” per l’estratègia d’investidura que facin servir per fer front a una “situació anòmala” en “circumstàncies repressives òbvies”.

Ha instat els partits independentistes a no permetre cap “ingerència” de l’Estat espanyol en el Parlament i els drets dels diputats electes.