El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha avisat que la seva formació no es tanca a negociar uns futurs pressupostos ni una possible governabilitat a Catalunya, amb opció d'entrada a Govern, però només si suposa avançar nacional i socialment.

En una entrevista al 'Via lliure' de RAC1, Aragonés ha assegurat que els cupaires no s'han negat mai a parlar de pressupostos, però ha marcat com a imprescindible que incloguin polítiques concretes que no suposin "un replegament en l'autonomia", com denuncia que ha estat els darrers 18 mesos.

"Amb el replegament per l'autonomia, la il·lusió per un possible govern de Pedro Sánchez i les polítiques neoliberals no ens hi trobaran", ha sentenciat, per afegir després que no pretenen "enganyar a ningú" i que el canvi de rumb aprovat en 'Assemblea Nacional passada "no ha transformat la CUP", sinó que ha estat només "una opció estratègica concreta".

A l'entrevista, Aragonés ha rebutjat concretar amb quines formacions polítiques podrien entrar a govern i ha apuntat que la decisió "no és en clau de partit sinó de polítiques". "Volem polítiques que no ens mantinguin en la resignació, volem un full de ruta per combatre-la", ha explicat. En aquest sentit, el diputat de la CUP ha avisat que seguiran tenint una actitud crítica i que no deixaran mai de ser "oposició al Parlament i al carrer".

Pel que fa a la possibilitat que els diputats puguin repetir una segona legislatura, Aragonés ha explicat que no era una mesura pensada pel retorn de David Fernández, sinó que permetrà que tots els diputats puguin repetir.