El Grup de Treball de Sobirania Econòmica de la CUP, format per militants i representants dels moviments socials, presentarà a la propera reunió del Grup d'Acció Parlamentaria de la CUP-CC (GAP) una primera proposta estratègica per encarar el debat de pressupostos de la Generalitat.

La proposta del Grup de treball suggereix unes primeres línies que s'hauran de debatre a les assemblees territorials i al proper Consell Polític a finals de mes. El Grup parlamentari de la CUP-CC, que no ha participat en l'elaboració de la proposta, la treballarà i desenvoluparà una vegada el CP i el GAP l'hagin debatuda.

Segons ha informat la CUP a través d’un comunicat, la proposta de pressupostos del grup de treball de la CUP reforça l'excepcionalitat de la legislatura, i vol que els pressupostos aprofundeixin el procés de ruptura democràtica i desconnexió institucional amb l'Estat espanyol, i per tant, que acompanyin el Procés Constituent i el desplegament de l'annex de la declaració del 9N, entre d'altres.

Pressupostos socials i sobirans

Sota el nom de «pressupostos socials i sobirans», el grup de treball, segons aquest mateix comunicat, suggereix que s'ampliï la despesa social, i centra les demandes de la CUP en una bateria de mesures tangibles i assumibles -pendents de definir-, i en proposar mesures contundents cap a una estructura tributària més justa i equitativa, amb major capacitat recaptatòria i que sigui més eficaç contra el frau.

D'altra banda, per a fer front a les despeses del govern català, el grup de treball aposta per flexibilitzar els objectius de dèficit i efectuar un impagament parcial a la banca i a l'Estat qui, a la pràctica, té la Generalitat "intervinguda". 

A l'espera del Govern

Malgrat que els anticapitalistes comencen ja el seu particular debat sobre els pressupostos, la formació anticapitalista està a l'espera de veure la proposta pressupostària del Govern. De fet, la CUP insisteix en el comunicat que no prendrà cap decisió final fins després del debat de pressupostos al Parlament de Catalunya. De fet, la decisió es prendrà en una assemblea conjunta del Consell Polític i el GAP.