La presidenta del grup de la CUP al Parlament, Mireia Boya, ha demanat avui al Govern "gestos contundents" en els pressupostos, però ha advertit que una negativa del seu partit a donar suport als comptes no suposaria el final de la legislatura. 

En una entrevista a Catalunya Informació, Boya ha assegurat que els comptes no han de ser "el tema central per garantir l'estabilitat de res". En aquest sentit, ha negat que el seu vot negatiu, en cas de produir-se, hagi de posar punt final a la "legislatura de la desconnexió" i precipitar, per tant, noves eleccions.

Boya creu que el fet que Catalunya tingui pressupostos prorrogats impedeix seguir endavant amb les inversions previstes, però "en cap moment significa que s'acabi el món". No obstant això, la cupaire ha demanat al Govern de Puigdemont que "llegeixi l'estratègia" del seu partit i intenti "fer gestos contundents" perquè els pròxims pressupostos de la Generalitat "vagin més enllà i no siguin autonomistes".

Després de defensar un cop més que es negociï amb els bancs i amb el Govern espanyol un impagament parcial del deute de la Generalitat, Boya ha exigit també al Govern que "assumeixi políticament" una eventual negativa dels Mossos d'Esquadra a notificar als càrrecs electes catalans els requeriments de processos judicials oberts per desobediència.

Cal recordar que aquesta setmana en el ple del Parlament, JxSí va evitar, precisament, l'aprovació d'aquest punt de la moció de la ruptura que va ratificar la resolució del 9N, suspesa pel Tribunal Constitucional. "Per què la policia del nostre país ha de fer aquest paper de missatger d'una Audiència Nacional, una Fiscalia i un Tribunal Constitucional que nosaltres no reconeixem?", s'ha preguntat.