La CUP ha tornat a recordar aquest dimarts que, de moment, només ha confirmat que donarà suport a l'inici del tràmit parlamentari dels pressupostos. Els cupaires també han confirmat que, una vegada més, decidirà el sentit final del seu vot després de reunir el consell polític o de fer una assemblea amb la militància. 

En una compareixença davant els mitjans de comunicació, Albert Botran ha reconegut que aquests pressupostos no tenen l'empremta que ells volien i ha concretat que això ha passat, especialment, en el tema de fiscalitat.

Així, ha insistit que la seva aposta és incorporar més recaptació via impostos per augmentar la inversió en despesa social. Tot i així, ha reconegut que s'han acceptat altres propostes com el compromís de crear un impost per als béns de luxe. "No són els pressupostos que nosaltres faríem", ha resumit, i per això ha dit que no renuncien a la seva modificació en el tràmit parlamentari.

Modificació durant el tràmit parlamentari

De fet, ha explicat que un cop els pressupostos entrin al Parlament, serà el moment d'escoltar els sectors socials que també tenen les seves pròpies reclamacions.

Un cop superat el període d'esmenes, ha dit que la CUP decidirà sobre els números consolidats, essent conscients que estaran "en el focus" mediàtic.