El Ple extraordinari que demà celebrarà l'Ajuntament de Barcelona per intentar aprovar uns pressupostos té tots els números de fracassar. Ara per ara, necessitarien l'ajuda de la CUP, en forma de vot afirmatiu o abstenció, però sembla que a hores d'ara això sigui impossible. 

Si més no, això és el que ha dit aquest matí Maria José Lecha a El Suplement de Catalunya Ràdio. Lecha ha assegurat que demà la CUP votarà no als pressupostos municipals perquè els nous números no suposen un "canvi de model", ni són "rupturistes".

La líder municipal de la CUP ha qualificat els nous pressupostos de perpetuar el model de ciutat de Xavier Trias. Per aquest motiu ha assegurat que no donaran suport a la iniciativa de Colau, que ja compta amb els vots del seu partit, d'ERC i del PSC; i ha apostat per tornar a obrir converses a partir de dimarts. 

La resta de grups han intentat pressionar els cupaires perquè donin suport als comptes municipals i els han avisat que si no ho fan votaran en el mateix sentit que els grups de dretes (PP, C's, CiU). Lecha també ha volgut contestar aquest matí a això, i ha assegurat que pot ser votaran igual, però "per raons diferents". 

La CUP assegura que volen uns pressupostos que aportin "mesures socials que signifiquin realment un canvi a la política que es porta fent des de l'ajuntament de Barcelona".