La CUP no ha volgut valorar els pressupostos que ha presentat el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, aquest matí al Parlament. Els cupaires han al·legat que "no han tingut temps de llegir-los" perquè era més important, segons el seu parer, preparar una resposta davant la càrrega policial que va succeir ahir a la nit al barri de Gràcia arran del desallotjament del Banc expropiat. Un fet que consideren "violència institucional".

En aquest sentit, han volgut fer un faristol "monogràfic" sobre aquests fets i evitar parlar dels comptes de la Generalitat. "No és pertinent", ha assegurat la diputada Mireia Vehí. Precisament, per aquest motiu, i com a senyal de protesta, no han participat a la reunió que el conseller ha mantingut amb els líders i portaveus dels grups parlamentaris. "Estem acabant d’analitzar el document, i després, ens posicionarem al respecte", ha dit. 

Així doncs, la CUP ha aprofitat els micròfons del Parlament per denunciar la "contundent" actuació policial dels Mossos d'Esquadra. A més, ha demanat la dimissió del director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, com a responsable de la gestió d'anit, i també la desaparició de la brigada mòbil del cos policial, la Brimo.

El grup parlamentari de la CUP, que gairebé ha sortit el complet al faristol, s'ha mostrat "preocupat" per l'ús de les bales de foam que han aparegut fins i tot en alguns balcons de veïns, quan en realitat són armes de precisió. Per tant, Vehí ha denunciat que es tracta de "trets intencionats". De fet, els aldarulls es van saldar ahir amb 15 ferits lleus. "Ens generen molta alarma les declaracions dels Mossos", ha clamat Vehí, respecte a les declaracions que han fet en el sentit que "tornaran a actuar si hi ha conats de violència". 

Els diputats mostren imatges de les ferides provocades durant la càrrega policial. / Sergi Alcàzar

Tot plegat una denúncia que cinc hores abans els cupaires han obviat fer durant la presentació d'una campanya a la plaça de Sant Jaume, a la qual donen suport, i que demana a la Generalitat que es retiri com a acusació particular de les causes obertes per lluites socials, com ara la de Can Vies.