L'acord de pressupostos del Govern amb el grup parlamentari dels comuns no ha agradat a la CUP, que hi veu una canvi d'estratègia i de socis per a la "supervivència" del propi executiu. A més, els acusa de "bescanviar" l'autodeterminació per l'"estabilitat a l'Estat, a Catalunya i a Barcelona", el que assegura que és el nou "full de ruta" del Govern. Així ho ha defensat la diputada anticapitalista Maria Sirvent, que també ha titllat els comptes anunciats aquest dilluns de "propaganda política". 

En aquest sentit, Sirvent ha assegurat que l'anunci d'augment de la despesa pública en 3.070 milions d'euros és poc precís, perquè és respecte el 2017 i no de les pròrrogues pressupostàries de 2018 i 2019, on assegura que ja hi ha hagut un increment similar. Segons la diputada l'augment del nou pressupost respecte 2019 és només de 1.300 milions d'euros. A més, Sirvent assegura que no es pot parlar d'uns números que recuperen els nivells d'abans de la crisi perquè "les necessitats de despesa del 2010 no són les de 2020". 

Per altra banda, la CUP ha tornat a carregar contra el que ha titllat de "suposada taula de diàleg" entre els governs espanyol i català i ha avisat no pensen "avalar taules entre partits que perverteixin allò que només pot decidir la ciutadania amb el seu vot".