La CUP-Poble Actiu impulsarà mocions per rebutjar l'auge d'episodis de violència i impunitat policial que s'han produït en els últims mesos als Països Catalans i en especial arreu de Catalunya. El document de moció ja ha estat presentat a assemblees locals com a Vic, Tarragona o Darnius (Alt Empordà).

Els atacs a la platja de Canet de Mar o el numeret de Carrizosa al Parlament han estat escenes que han fet prendre la decisió a la CUP.

La moció recorda que "la societat catalana està sent objecte d'una intervenció interessada per part de determinats actors polítics i institucionals, que justifiquen les escenes de violència policial viscudes al nostre país". El partit puntua que "tot i ser accions minoritàries" es poden ampliar i poden acabant generant un conflicte molt important.

En el text presentat per impulsar les mocions, la CUP condemna i rebutja "el clima de confrontació social que l'estat està intentant crear"

Aquestes actuacions violentes, diu la CUP, "no són producte de cap enfrontament civil" sinó que son "expressions molt minoritàries d'odi, que cal aïllar i respondre des de la societat civil i les institucions amb més diàleg, més democràcia i més drets polítics i socials".

La moció presentada per la CUP afecta a prop de 150 municipis on el partit té representació institucional. El document insta a condemnar les accions violentes "contra el moviment democràtic i noviolent que es produeixen des del 8 de setembre". A més, crida al Parlament de Catalunya a realitzar totes les accions que calguin per denunciar aquests casos.